Grote veranderingen bij de Van der Straatenloop Werkendam

De negende Van der Straatenloop, die op woensdag 6 juli gehouden wordt, heeft een aantal grote veranderingen ondergaan.
Door de groei, van 85 naar ruim 250 lopers in de loop der jaren, was het bestaande parcours niet meer toereikend voor het aantal lopers. In overleg met de gemeente Werkendam is er nu een parcours bedacht, dat dwars door het dorp gaat met start en finish op de Sportlaan. Dit houdt wel in dat een aantal belangrijke toe- en doorgangswegen van Werkendam enige tijd worden afgesloten. Het betreft hier de Borcharenweg, de lange Wiep, de Sportlaan, de Wilgenlaan en een stukje Vissersdijk (bij de voormalige Kwinter). Kijk voor het volledige parcours hier.

Ook nieuw is dat er vanaf 35+ leeftijdscategorieën per 5 jaar zijn. Bij de mannen loopt dit door tot 65+ en bij de vrouwen tot 50+. Verder gaan we, bij voldoende deelname, de categorie 16 tm 19 jaar weer nieuw leven inblazen.

De datum van de wedstrijd is verschoven zodat dit je laatste snelle race kan zijn voor de vakantie.

Ook dit jaar is er weer elektronische tijd wat betekent dat alle deelnemers de juiste tijd over 5 kilometer krijgen en het niet uitmaakt waar je start.

De reacties van de lopers op onze nieuwe plannen is uitstekend want al vele hebben aangegeven te komen lopen in Werkendam. Lopers uit Ethiopië , België en snelle mannen uit Nederland hebben hun deelname toegezegd. Naast snelle mannen en vrouwen hopen we natuurlijk ook op heel veel recreanten, want daarmee wordt het pas echt een geslaagd evenement.

Vooraf inschrijven voor slechts € 3,00 kan via deze website.